top of page

Vad som sägs om oss

Karlskronabon Ted och Håkan Juholt blev vänner genom sillen

Ted Karlberg och Håkan Juholt (S) träffades genom ett gemensamt intresse för sill. Nu har den lilla fisken tagit deras vänskap över flera kontinenter – och mynnat ut i en bok.

Håkan Juholt sprider svensk sill-tradition i Sydafrika: ”Världens bästa lilla fisk”

Jul är ju också sillens högtid! En av många som har en stor passion för sill är Håkan Julholt, tidigare S-ledare och numera ambassadör i Sydafrika. Han har skrivit en bok om sill och arrangerar även en masterclass i sillinläggning vid ambassaden i Pretoria. ”Sillen är världens bästa lilla fisk”, säger Juholt

Håkan Juholt släpper kärleksfull bok om livet med sillen

Sydafrika-ambassadören och tidigare partiledaren Håkan Juholt (S) från Oskarshamn har skrivit en bok om sill.

Det har han gjort tillsammans med sin vän sill-entusiasten Ted Karlberg från Karlskrona som beskrivs som "hjärnan" bakom boken.

– Jag skriver om livet med sillen helt enkelt, över årtusenden, säger Håkan Juholt.

Juholt marknadsför Sverige med inlagd sill

Sociala medier

Håkan Juholt ger ut bok om sin favoritfisk sillen: ”Stolt som en tupp”

– Jag skriver om livet med sillen helt enkelt, över årtusenden, säger Håkan Juholt.Oskarshamnsprofilen Håkan Juholt, sedan drygt två år Sveriges ambassadör i Sydafrika, har en extra försmak för sillen. Nu har hans passion för sin favoritfisk resulterat i en ny bok.

Jag har blivit med...

”Jag har blivit med bok!”, skriver oskarshamnaren Håkan Juholt, tidigare partiledare för Socialdemokraterna och numera ambassadör i Sydafrika, i ett inlägg i sociala medier.

bottom of page